ORTHODOX CHRISTIAN LOGO

Exegesis av denna text(En av många då man kan prata om detta länge): Men när tiden var inne sände Gud sin son, född av en kvinna och född att stå under lagen, för att han skulle friköpa dem som står under lagen och vi få söners rätt. Och eftersom ni är söner har Gud sänt sin sons ande in i vårt hjärta, och den ropar: »Abba! Fader!« Alltså är du inte längre slav, utan son. Och är du son har Gud också gjort dig till arvtagare.

Ändå är Guds kärlek till mänskligheten sådan att han av nåd blir Fader till dem som han tidigare bara var Skapare för. Han blir deras Fader när skapade (människorna) får i sina hjärtan Sonens Ande som ropar ‘Abba, Fader’ [Gal 4:6],” som aposteln säger. Dessa är de som, när de tar emot Ordet, får auktoritet från det “att bli Guds barn” (Joh 1:12). Eftersom de var varelser av naturen, skulle de inte bli “söner” förutom genom att ta emot den naturliga och sanna Sonens Ande. Alltså, för att detta ska ske och för att mänskligheten ska bli mottaglig för gudomligheten att “Ordet blev kött” (Joh 1.14) Följaktligen kallar Fadern “söner” de i vilka Han ser sin egen Son och säger: “Jag är född” eftersom “föda” betyder “söner” medan “skapelse” är ett tecken på verk. Därför föddes vi inte först, utan vi skapades, eftersom det står skrivet: “Låt oss skapa mänskligheten” (1 Mos 1,26). Men när vi senare tar emot Andens nåd, sägs det att därefter föds vi också. Guds Ande för vi enbart via dopet eller krismeringen av den heliga oljan. Så viktigt att vi mottar dop och tänk er att det finns kristna som säger att dopet inte är nödvändigt. Hur kan man säga sig vara kristen och yttra något så galet som att dopet inte behövs. Gud förbjude att något sådant skall yttras av Ortodoxa Kristna!

Kristus föds och återställer mänskligheten, men inte oss människor, utan hela mänskligheten får den status som den heliga treenigheten har skapat innan fallet och ännu bättre, då mänskligheten blir upplyft till höger om fader tillsammans med Kristus då mänskligheten lever numera i Kristus. Varför upphöjde han inte alla människor utan bara mänskligheten? (Ni måste förstå att det finns skillnad mellan mellan människan och mänskligheten.) Jo, därför att han upphöjer människan, så att alla som vill delta i henne(Människan i Kristus) av egen fri vilja ska bli upphöjda med honom. Om Gud upphöjer alla människor går det emot den fria viljan för dem som inte vill ha gemenskap med Gud. Kristus föds och skapar ett nytt förbund med människan och skrev lagen i våra sinnen och hjärtan Jer 31:33 Nej, detta är förbundet som jag ska sluta med Israel när tiden är inne, säger Herren: Jag ska sätta det som min lag i deras famn och skriv en på deras hjärtan. Jesaja 59:21 Detta är mitt förbund med dem, säger Herren: Min ande som fyller dig och mina ord som jag lägger i din mun skall alltid vara med dig och dina barn och dina barns barn, säger Herren, nu och för alltid.

Vi har vår Guds ord att vi ska få del av honom för evigt liv när synden tvättas bort från honom och vi som är hans barn när vi är förenade med honom i honom.
Men i vilket syfte sände han sin Son? “För att de som var under lagen skulle bli återlösta.” och “så att vi kan få adoption av söner”
Jesaja 54:13 Alla dina barn ska uppfostras av Herren, dina barn ska leva i frid och välstånd. Romarbrevet 8:15 Du har inte fått en ande som förslavar dig så att du måste leva i fruktan igen. du har fått en ande som ger söners rättigheter så att vi kan ropa: ”Abba! Fader!” Du förstår nu att vi är Guds barn genom tron ​​på Kristus, vi tror på Fadern, och denna tro kommer inte av sig själv, utan det är den Helige Ande som lyser upp våra hjärtan för att få det att hända. Den Heliga Treenigheten är alltid i samarbete mellan dem. Där Sonen är finns alltid Fadern och Anden.